tiistai 1. lokakuuta 2013

Tilaussukat

Tässä sukat, jotka äiti-ystävälleni tilauksesta. Tutustuimme muutama vuosi sitten, kun aloitimme esikoistemme kanssa harrastamaan babyafrotanssia. Ystäväni tekee myös käsitöitä ja sovimme käsityö vaihto kaupoista. Minä tekisin hänelle sukat ja hän yhdelle pojistani pipon.


Tämän mallin alkuperää en tiedä, mutta sain innostuksen ja ohjeen Facebookin Voihan villasukkia -ryhmästä. Ohje menee suurinpiirtein näin:
Silmukkamäärä oltava neljällä jaollinen. Resorin voi tehdä kukin haluamallaan tavalla, minä tein 1o,1n.., sitten kannattaa neuloa 1 kerros oikein, jonka jälkeen aloitetaan mallineule. 3s oik, 1 nostetaan neulomatta, 3 s oik, 1 nostetaan neulomatta... Näin kaksi kerrosta. Kolmas kerros kokonaan oikein. Sitten taas kaksi kerrosta siten, että joka 4. S nostetaan neulomatta ja seuraava kerros oikein. 
Kantapää kuten haluaa, sen jälkeen mallineuletta jatketaan 2 ja 3 puikoilla, ja pohjaan normaalisti oikein kaikki silmukat. Minä siiesin kantapään jälkeen 1 puikon viimeisen silmukan 2 puikolle, niin mallineule näyttää symmetrisemmältä.  Varpaiden kavennukset ilman mallineuletta. 

Toivottavasti ohjeesta saa selvän. Tätä oli helppo tehdä ja lopputuloskin näyttää kivalta.


Tässä ihana vastalahjaksi Seijalta, jolle tein sukat. Ihana pipo. Uusi omistaja on tyytyväinen ja pipo sai päiväkodissakin kehuja. Seijalla on facebookissa omat sivut, johon linkki Tässä. Sieltä löytyy kaikkia ihanuuksia, mitä Seija tekee.

4 kommenttia:

  1. Tuo on kiva malli, itsekin olen sitä katsellut siellä FB-ryhmässä. Minäkin meinaan kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos mallin ohjeesta! Sukkiesi innoittamana kokeilin minäkin tätä mallia. Mukava ja helppo tehdä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista. Tuntuu kivalta, jos voi jakaa hyvää mieltä, hyviä neuleohjeita ja inspiraatota.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Tiina superihanista sukista <3 Just oikea koko ja hyvät jalassa. Hyvä, että annoin vapaatkädet - en olisi osannut toivoa noin kaunista sukkamallia :)

    VastaaPoista